088 - 7867372
  • Ik ben particulier

  • Ik meld namens mijn bedrijf

Start

Met dit formulier kunt een melding doen van fraude. Als u de melding niet voltooit en verstuurt, worden de ingevulde gegevens niet vastgelegd.

Soort melding

Hoe heeft de (mogelijke) oplichter u benaderd?


Namens wie

Namens wie heeft u het bericht (zogenaamd) ontvangen? *

Let op: vanwege de privacy-wetgeving mogen wij geen persoonsgegevens van de mogelijke dader aannemen. U kunt dus geen telefoonnummers, mailadressen of andere gegevens van een mogelijke fraudeur doorgeven.

Intentie

Wat werd er van u gevraagd? *



Gegevens van het voorval

Omschrijving gebeurtenis

Vanwege privacy-redenen mag u ons geen identificerende gegevens van uw eventuele tegenpartij toesturen. Hier vindt u meer uitleg over welke gegevens dat betreft.


Bent u geld verloren?

Contact met tegenpartij

Hoe heeft u contact gehad met de tegenpartij? *

Samenvatting

Hoe zou u uw melding in 1 zin samenvatten? *

Uw gegevens

Aanhef *

Gebruik van uw gegevens

Kwaliteit Gaat u ermee akkoord dat wij u eenmalig benaderen via e-mail voor het toesturen van een kwaliteitsonderzoek?

Preventie De politie en andere partijen doen met enige regelmaat onderzoek naar slachtoffers van fraude. Ze verzoeken de Fraudehelpdesk om melders een vragenlijst toe te sturen. Doel is de kennis over fraude te vergroten. Bent u bereid aan zo’n onderzoek deel te nemen? (Maximaal twee uitnodigingen en tot uiterlijk een jaar nadat u uw melding heeft gedaan).

Media Bladen, kranten en andere media zijn regelmatig op zoek naar mensen die gedupeerd zijn door fraude. Door uw verhaal te delen, kunnen mogelijk nieuwe slachtoffers worden voorkomen.

Als de Fraudehelpdesk benaderd wordt door een journalist, mogen wij hierover dan contact met u opnemen? Wij vragen u altijd vooraf toestemming om uw gegevens met de journalist te mogen delen indien u bereid bent (eventueel anoniem) te vertellen wat u is overkomen.

Heeft u toestemming gegeven om mee te werken aan kwaliteitsonderzoeken, aan onderzoeken naar slachtoffers van fraude of heeft u ingestemd mee te werken aan mediaverzoeken, dan kunt u op ieder moment uw toestemming weer intrekken. Dit kunt u doen door een e-mail te versturen naar privacy@fraudehelpdesk.nl onder vermelding van ‘toestemming intrekken AVG’.

NB: Klik hier voor ons privacybeleid.