Wij laten u hieronder graag in een aantal video’s zien hoe fraude in zijn werk gaat en wat u kunt doen om zich te wapenen.
‘Spoofing’ – het nabootsen van bijvoorbeeld uw bank – komt steeds vaker voor. Wij leggen uit hoe dat in zijn werk gaat.
Met de komst van internet zijn ook ontelbaar veel webshops opgericht. Dat biedt de consument ongekend veel mogelijkheden. Helaas is het niet altijd veilig online aankopen te doen…
Misdaad Zonder Bloed gaat in op de ingewikkelde kanten van uiteenlopende vormen van fraude. Aan het woord komen onder anderen slachtoffers van datingfraude en een psycholoog over de impact van de frauduleuze praktijken op de slachtoffers.
De Fraudehelpdesk vertelt u graag over de gevaren van identiteitsfraude in een kort voorlichtingsfilmpje.
Vacaturefraude: voorkom dat u ongewild als geldezel wordt ingezet
Geflasht!
De volgende video’s zijn gemaakt in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
‘Weet jij wat er allemaal kan gebeuren als je weleens je een kopie van je ID opstuurt?’ Die vraag stelt en beantwoordt het video-team van de jongerensite scholieren.com, gericht op jongeren van 12 tot 18 jaar.
Tweedehands tickets kopen online: het blijft tricky. In deze video zoeken Luca en Lante naar de beste manier om online tweedehands tickets te kopen.
We kopen steeds meer online, zeker rond de feestdagen. Maar helaas groeit ook het aantal meldingen van nepwebwinkels. Daarom gaat Luca de straat op om te testen hoe goed scholieren nepwebwinkels kunnen herkennen.