Leer webadressen lezen!
Oplichters zetten internetgebruikers op het verkeerde been door webadressen (URL’s) moeilijk leesbaar te maken. Wat weet u hiervan? Test uw kennis!
Hoe laten oplichters mensen geloven dat ze op een betrouwbare website zijn?
Oplichters maken het lastiger om te ontdekken op welke site u precies bent. Waarom proberen oplichters URL’s te verhullen?
Welke methode gebruiken oplichters nog meer om links naar valse websites te verhullen?
Dat een webadres begint met https:// betekent:
Welke stelling is juist?
Slechts een van deze twee links is echt. De ander is het werk van oplichters. Welke verwijst naar een echt domein van de Belastingdienst?
Om vast te stellen of u op de juiste website bent, let u op het volgende:
Een URL bestaat uit meerdere delen. Een daarvan is het subdomein. Wat is in de volgende link het subdomein?
Oplichters stoppen dus bekende namen in een subdomein om verwarring te zaaien over een URL. Welke stelling is juist?
Met de tips uit deze quiz weet u probleemloos het domein uit onderstaande URL te halen:
/ 11 juiste antwoorden!
Dat was niet best!
Helaas heeft u de meeste vragen onjuist beantwoord. Oplichters kunnen u makkelijk op het verkeerde been zetten met bedrieglijke URL’s.
We raden u dringend aan onze tips nog eens na te lezen over het herkennen van valse webadressen. Deze vindt u hier: Is dit een vals websiteadres?.
Aardig op weg!
U hebt al een aantal vragen goed beantwoord. Helaas moet u er rekening mee houden dat oplichters u op het verkeerde been kunnen zetten met bedrieglijke URL’s.
Wij raden u aan onze tips na te lezen over het herkennen van valse webadressen? Deze vindt u hier: Is dit een vals websiteadres?.
Heel goed!
U hebt (vrijwel) alle vragen goed beantwoord. Klasse! Oplichters zullen u niet snel op het verkeerde been zetten met bedrieglijke URL’s.
Wilt u toch nog eens onze tips nalezen over het herkennen van valse webadressen? Lees dan Is dit een vals websiteadres?.